Blogi

Piirustuksia, piirustuksia!

Share |

Sunnuntai 8.12.2013 - Reino Myllymäki


Vanerirakenteinen Hallinportti-ilmailumuseon alueella oleva autotalli oli keväällä 1990 aivan ränsistynyt ja kaatumaisillaan. Se päätettiin purkaa ja purkamista varten se piti tyhjentää. Insinöörimajuri Aulis Pakarinen oli tyhjentämässä autotallia. Yhdessä Jukka Raunion kanssa he löysivät tyhjennettävästä varastosta suuren määrän lentokoneiden piirustuksia ja päättivät toimittaa ne Keski-Suomen Ilmailumuseoon heti. Piirustusten tuhoutuminen oli aivan hilkulla. Osa taisi olla jo roskalavalla tai sen ainakin vieressä...

Pelastuneen materiaalin joukossa oli lähinnä VL Pyryn ja VL Myrskyn sekä Valmet Tuuli II:n ja Valmet Vihurin piirustuksia. Näiden lisäksi oli jonkin verran VL Viiman ja VMT Pyörremyrskyn piirustuksia. Nyt ne siis löytyvät Tikkakoskelta Keski-Suomen Ilmailumuseosta, jonne oli aikaisemmin toimitettu jo Bristol Blenheimin piirustukset.

Kirjoitin tämän blogikirjoituksen Jukka Raunion vinkistä. Eli: pienoismallien rakentajien kannattaa muistaa, että piirustuksia löytyy Keski-Suomen Ilmailumuseosta Tikkakoskelta.

Reino Myllymäki

Avainsanat: VL Pyry, VL Myrsky, Valmet Tuuli II, Valmet Vihuri, VMT Pyörremyrsky, VL Viima, Bristol Blenheim, piirustus


Kommentit

26.2.2014 9.20  Raino Paananen

Hei,

Olisiko noita kopioituja Myrskyn piirrustuksia mahdollista saada maksua vastaan itselle? Olen suunnitellut itsekin lentävän mallin rakentamista jossain vaiheessa ja parempaa referenssimateriaalia saa hakemalla hakea.

Ystävällisin terveisin
Raino Paananen
Jyväskylä


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini