VL Myrskyn piirustukset

VL Myrskyn piirustukset löytyivät keväällä 1990 Kuoreveden Hallista. Hallinportti-ilmailumuseon alueella oleva vanerirakenteinen autotalli oli ränsistynyt ja "aivan viimeisillään".  Autotallia alettiin tyhjentämään purkamista varten ja siinä yhteydessä löytyi paljon VL Pyryn, VL Myrskyn ja Valmet Tuuli II:n ja Valmet Vihurin piirustuksia. Vähäisessä määrin löytyi myös VL Viiman ja VMT Pyörremyrskyn piirustuksia. Jukka Raunio ja Aulis Pakarinen päättivät toimittaa ne museoon heti.

VL Myrskyn kuultopaperille piirretyt piirustukset olivat vuosien säilytyksen seurauksena hyvin hauraita ja ne kopioitiin 50-100 kappaleen erissä niin, että yksi kopio meni Keski-Suomen Ilmailumuseolle ja toinen 1:4 pienoismallia silloin jo suunnitelleelle Matti Patterille. Kaikkiaan piirustuksia on löytynyt noin 700 kpl noin tuhannesta alkuperäisestä. Alkuperäiset piirustukset ovat tällä hetkellä Keski-Suomen ilmailumuseossa.

Entisöintiprojektiin kuuluu mahdollinen VL Myrskyn piirustusten muuttaminen digitaaliseen tai jopa vektoroituun muotoon. Tämäkin asia ratkaistaan projektin edetessä.